Posts

Showing posts from January, 2014

Kekasih yang dirindui

Image
Assalamualaikum,Insha-Allah sempena bulan Rabiulawwal, so saya just nak share about our Nabi Muhammad SAW.Pagi tadi ada ceramah bertajuk "Qudwatul Hasanah" melalui siaran langsung di Surau Al Ansori yang tersergam indah :') "ayatt"

Allah selawat dan salam atas junjungan
Penghulu,Kekasihku
Pengubat Hatiku
Jasadku dan
Rohaniku

Penghulu Para Rasul
Muhammad Ibni Abdillah
Jurjur dipercayaai dan atas keluarga dan sahabat
sekaliannya.
“Orang yang sombong, keras kepala dan takbur, akan dikumpulkan pada hari kiamat, dalam bentuk semut yang kecil, yang dipijak mereka oleh manusia, kerana hinanya mereka pada Allah.” (Diriwayatkan oleh Al-Bazzar dari Abu Hurairah)

Sejauh Manakah Kita Mengenali Nabi Muhammad SAW?
Biodata Nabi Muhammad SAW NAMA : Muhammad bin Abdullah bin Abdul Mutalib bin Hashim bin Abdul Manap bin Qusai bin Kilab bin Ka’ab bin bin Lu’ai bin Ghalib bin
Fihr bin Nazar bin Kinanah bin Khuzaman bin Mudrikah bin Ilyas bin Mazar bin Ma’ad bin Adnan. TEMPAT LAHIR : Kota Mekah. T…

Segmen Jalan-Jalan Cari Kawan

Image
Mai dekat! Mai dekat! Ni segmen cari kawan, bukan segmen cari jodoh...hehe
Lately ni sally jarang blogwalking sebab sally dalam mood final exam...sebab tak nak hampakan korang...Sally buat satu segmen...sambil korang cari kawan, sally blogwalking...okay tak ni..?


Segmen Jalan-Jalan Cari Kawan

Syarat-syaratnya:

Follow blog Sally, Add To Circle Google+Sally, Follow Twitter Sally dan LikeFanpage SallyBuat satu entry bertajuk Segmen Jalan-Jalan Cari Kawan.Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish.Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen. Segmen ini akan berlangsung dari  12/1/2014 sehingga 22/1/2014 (10pm)

2 orang blogger yang bertuah akan menerima hadiah saguhati (undian melalui random.org)

i wonder

Image
Assalamualaikum,hai stalker . I will story about my days being upper form.Quite interesting such i'm being born again *crying* my English is so suck! For sure SPM still has English! why? I don't really sure about how i will began my life through 2014. I have to "pulun" 11 subjets -,-"
Firstly saya nak cerita pasal my first day,what the beginning of life being form 4 and upper form .wiwwit.Pejam celik-pejam celik saya dah form 4? now honeymoon time! lol  PLEASE! yeah perkataan honeymoon maybe tak kan wujud kot kecuali kalau kau betul-betul nak bermati matian time form 5 nanti ! cewwah budak ni cakap macam pro sangat . As i know,my senior and teacher always said better constant ja start daripada sekarang .Kalau tak faham tanya, dah tak dak istilah suap macam anak burung..sekarang ni dah jadi burung yang berdikari lol

Mata pelajaran pembuka ialah SEJARAH.the interesting subject to me. i really love history ^^ so malam tu adala aku baca sikit about tamadun .pembuka…

Page 1 0f 2014

Image
2014 Please be nice.Harap dikuatkan iman dan tabah mengharungi 2014 and be mature lol