i wonder


Assalamualaikum,hai stalker . I will story about my days being upper form.Quite interesting such i'm being born again *crying* my English is so suck! For sure SPM still has English! why? I don't really sure about how i will began my life through 2014. I have to "pulun" 11 subjets -,-"

Firstly saya nak cerita pasal my first day,what the beginning of life being form 4 and upper form .wiwwit.Pejam celik-pejam celik saya dah form 4? now honeymoon time! lol  PLEASE! yeah perkataan honeymoon maybe tak kan wujud kot kecuali kalau kau betul-betul nak bermati matian time form 5 nanti ! cewwah budak ni cakap macam pro sangat . As i know,my senior and teacher always said better constant ja start daripada sekarang .Kalau tak faham tanya, dah tak dak istilah suap macam anak burung..sekarang ni dah jadi burung yang berdikari lol

Mata pelajaran pembuka ialah SEJARAH.the interesting subject to me. i really love history ^^ so malam tu adala aku baca sikit about tamadun .pembukaan tamadun,ciri-ciri tamadun..n bla bla bla .ke-excitedan aku pada malam itu sangat meluak-luak sampai aku tak tidur sampai pagi then terus pergi sekolah .Eye bag jangan kata la.nak bukak mata pun macam hmmm.

Yang lebih interesting lagi ,Sejarah diajar oleh Madam Jamaliyah .Mula-mula tu macam biasa check homework .Nota and target SPM.Kitaorang maju form 3 dah buat nota untuk Sejarah form 4 -,- Pagi tu dengan bangganya aku menunjukkan hasil karya aku selama 3 hari bahaha cuti punya panjang ,hari-hari akhir jugak aku buat. Typical student lol.Nota jangan kata laa memang aku lekat 100 percent .Yang menambahkan kebanglaan  aku , time Cikgu Jamaliyah kata I Love History aku lawa.pfttt *tepuk tangan yeahh*

Then lepas tu belajar macam biasa kecuali Quran Sunnah .Ustazah Najihah buat taaruf.Tanya nama,nama panggilan,alamat and bla bla bla..but aku stuck time cita cita...huwaaa apa cita-cita aku? Astaqfirullah,aku tak fikir pun lagi matlamat aku,nak jadi apa bila besar nanti,sekarang ni dok fikir nak belajar ja,CITA-CITA EL LEKK!...Kalau time sekolah rendah

Apa cita cita kamu?
Darjah 1 : Doktor *kalau 30 murid dalam class ,98% cakap nak jadi doktor* #FAKTA
Darjah 2 : Nak jadi doktor jugak ^__^
Darjah 3 : Aku nak jadi polislah,boleh tembak orang *bang**bang*
Darjah 4 : Aku nak jadi pilot boleh naik kapal terbang hari-hari *sambil menghayunkan kapal terbang mainan*
Darjah 5 : Aku nak jadi ..hmm doktor gaji masyukk woo * kembali kepada darjah 1*
Darjah 6 : Aku nak jadi peguam ^^ sematt doo

Nampak tak cita-cita tak pernah sama -__- Until now,aku memang confuse gila nak jawab apa kalau orang tanya apa cita-cita aku? Apa matlamat aku bila besar nanti? yang aku fikir belajar,dapat elok untuk SPM,dapat biasiswa then takat situ jaa..For sure,cikgu yang masuk semistinya Bio,Fizik and Kimia yang  misti cakap benda yang sama. Macam ni :-

Teacher/Sir : Mata pelajaran Fizik/Kimia / Bio ni susah,seriuss susah...emm macam ramai jaa kelas ni? berapa orang?

Pelajar : 36 orang cikgu.

Teacher/Sir : Fikir betul-betul,kalau nak keluar dialu alukan ..saya bukan menghalau just advise *Ayattt..hmm*

----------------------------------------------------------------------------------------------
Kelas Bio

Tc Hafifah : Dalam kelas ni semua ni nak jadi doktor ke? tc nak tengok sikit..

Nik angkat tangan.

Tc Hafifah : Semua yang duduk dalam kelas ni betul-betul ke nak ambil Saints?

Nik angkat tangan



Haha, mana pergi lagi 35 orang dalam kelas ni? lol semua mehalimunankan diri.Macam tak wujud ja...Kalau aku, sebut ja pasal doktor mesti ingat JARUM and DARAH ...huwaaa i can't breath, alergic betul aku dengan doktor -,- kalau Saints ja mesti ingat doktor but banyak lagi kot pekerjaan yang masyuk lol. now kelas kami ada 29 orang jaa .Dan aku stay..aishh aku malas nak fikir la pasal aliran -___-



KESIMPULANYA : DI MANA ADA KEMAHUAN DI SITU ADA JALAN
                                 NAK SERIBU DAYA.TAKNAK SERIBU DALIH

Comments

D' Followers

D' Chatter

Popular Posts