Posts

Showing posts from June, 2014

Hidup

Image
Assalamualaikum,Alhamdulillah aku dah download blogger app for android.Huwaa lepas ni boleh update selalu macam dekat twitter.pftt harapla :3 Harini dah start sekolah dah kan kan kan kan? Best kan sekolah? gulp -_-


Selamat berjihad rakan-rakanku,buat senior yang nak menempuh SPM, FIGHTING!.Adik-adik junior yang dikasihi,buat betul-betul untuk PBSMR,buktikan yang negara kita boleh maju macam negara lain jugak tau.Yang penting minta keberkatan daripada guru,yang tertidur,tak siap homework ke.Minta maaf dekat cikgu.Jangan sampai guru terasa hati dengan kita. :) Allah menciptakan manusia sebagai insan yang lemah agar mereka saling melengkapi.Kejar Akhirat di samping dunia.Jangan tinggalkan kejayaan di dunia langsung.

Someone : Fardhu kifayah beb.Orang buat aku tak payah.

Saydina Abu Bakar al-siddiq :Tidak ada kecerdasan yang lebih baik daripada kecerdasan yang anda miliki sendiri,bukan kecerdasan yang dimiliki orang lain.

Sayidina Ali bin Abi Talib : Ilmu adalah lebih baik daripada kek…

Hari-hari-hari

Image
Assalamualaikum, cuti yang penuh ha ha ha hambar sehambar hambarnya.Nampak tak betapa hambarnya hari-hari yang aku lalui umpama tengah makan cadbury tiba-tiba berita kata ada bab*,beberapa hari selepas itu halal pulak *KO DAH KENAPE*. tsk tsk.Nak kata rindu sekolah? emm macam buang tabiat je,sebab time dekat sekolah kemainn semangat nak cuti.pftt Nah amik kau cuti sampai 3 minggu, enjoyla enjoyla sepuas puasnya. Bila dah cuti, fa fa fa fa fire




Sepatutnya aku ambil masa yang ada untuk memperbaiki diri yang serba kekurangan ini, tambah-tambah pebaik gred aku untuk BAHASA ARAB pehh .Setiap hari bertutur arab kau tauuu tapi bila jawab exam dok blank lagu tu jugak.Kau pelik? Aku bertutur arab setiap hari? Habis kau tak solat? *angguk-angguk* haa tak Baca Surat Cinta daripada Allah? Last Seen bila? #sentap Aku mengaku amalan aku memang turun naik.MEMANG PAYAH NAK ISTIQAMAH! 
utk istiqamah pula ada byk cara:
1)berdamping dgn sahabt yg membawa kita kpd Allah.
2)bykkan berzikir
3)buat award kalau k…