10 Days Challenge #DayTwo




Assalmualaikum, yeahhh dah day 2!! Hari ni Isma nak cerita tentang movie. I'm not a person that senang masuk panggung as easy as abc sebab Puan Ibu sangat tak galakkan so tak banyak movie yang aku tengok.pfttt *hembus nafas panjang* Undang-undang baru yang Puan Ibu buat "Masuk panggung setahun sekali ja! Jangan nak mengada masuk banyak-banyak kali nanti ketagih! " "Sebenarnya aku pun tak faham dan tak dapat hadam macam mana perasaan ketagih nak masuk panggung wayang.emm" Kebanyakkan movie more to tv or ambil movie dari kawan. huwaa aku bukan jenis yang pandai download movie *tahan nangis* 
--------------------------------------------------------------------------------------------

The first movie yang Isma rasa best is tenenenene *bunyi drum*  'drum bunyi tenenene ka?' Movie ni aku tengok dekat Starlight sekolah bersama Tc Zainab .Really amaizing !!



Cloudy with a chance of meatballs mengisahkan tentang "pencipta"(inventor) yang telah mencipta sebuah mesin pembuat makanan yang hidup malangnya mesin itu tidak dapat dihentikan dan berlaku ribut  jadi orang-orang yang tinggal dekat pulau tu berpindah ke bandar.Yang unik makanan tu macam binatang ,faham tak? haha.Contohla burger tapi macam labah-labah,sayur macam badak. Comel gila kot!

Satu hari ni this inventor dapat tawaran kerja dari syarikat E.V.I. L .Tengok nama syarikat pun tau kan yang syarikat ni Jahat Nauzubilah. 'over betul aku cerita' Syarikat tu nak Musnahkan Pulau tu!!!! Nak musnahakan "makanan binatang" yang comel! oh TIDAKKKKK .Selepas itu bermulalah pergembaraan yang wahhhh di pulau itu .

-Aku malas nak type dah-



comelnye

berriiii



Movie ke 2 is


Maleficent dia lebih sambungan untuk cerita sleeping beauty and beauty and the beast macam tu la.Kita mesti ingat ahli sihir dalam cerita sleeping beauty tu jahat sebab sihirkan tuan puteri but bila tengok Maleficent kita dapat tahu apa sebenarnya yang berlaku sebelum sumpahan tu berlaku.Semua berlaku sebab ayah Aurora *tuan puteri * yang tamak nak jadi raja.Dia pergi potong sayap Maleficent dan membuatkan Maleficent marah! Sapa tak marah kan dia ambil tanpa kebenaran.Kalau aku pun marah :3

Tapi tanpa disangka Maleficent jatuh sayang dekat tuan puteri Aurora.

-The End- *keyboard hilang*

Tengah dok sumpah Puteri Aurora



tengah takutkan puteri Aurora







Comments

Sally Samsaiman said…
both mmg best kan...sebab main dgn imaginasi kita :)
Nazatul Nazurah said…
Maleficent my fav jugak. Best gila movie tu :DD
Isma Ismail said…
imaginasi yang paling penting...Maleficent memang di luar jangkaan ! yeah memang best!

D' Followers

D' Chatter

Popular Posts