Habis exam



Assalamualaikum,

 Hai, saya sedang mengakhiri hari-hari saya sebagai pelajar tingkatan 4 yang sudah tamat Peperiksaan Akhir Tahun.Masing-masing ada agenda tersendiri.Agenda yang paling koment sekali kawin? hah kawin? eh tak de maknek nyeee *Maafkan saya, ulang suara : Agenda yang paling koment sekali ialah study untuk tingkatan 5 pfttt


Habis amali bio


Pelajar contoh : *Pegang buku bio* Aku kena lebih memahami tajuk ni,kalau boleh berguru 10 hari 10 malam lagi afdhal.


Pelajar pintar : *Pegang nota* paham sikit-sikit je. SOALAN : How the process of respiration in the human Answer : Respiration happen bla bla bal bla bla bla bla bla bla
After exam---- Pelajar pintar : soalan 4 markah aku bagi 4 ja,malas lah bagi lebih,jawab pun ikut kepala ja.

                       Result : Kebabababababababaommmm A++++++++
                       Balik rumah main game -______________-


Pelajar yang IT
: Aku tengok utube je study, buku rujukan ni tak payah,semak je. Dunia dah maju, download je dekat internet.Ni aku kasi senarai link dekat kau.alang-alang online and dah habis periksa tu buka la.Bagus tau link ni bla bla bla bla bla ....



Pelajar Kerohanian
: Sebelum tidur tu niat dulu Tahajjud,alang-alang nak bangun pagi-pagi baca buku solat dulu Tahajjud 2 rakaat. Jangan terus capai buku.Kalau ada masa bila stress ambil wudhuk, baca Al-Quran.Dah habis exam kan? Tawakkal, Muhasabah diri.Ambil waktu ni perbaiki diri,Yang kurang kita tambah,yang jauh kita dekatkan,yang rapat kita satukan. :) :) :)



*apa point yang nak saya sampaikan sebenarnya ni?

Walau apapun agenda anda,pastikan niat tu betul.Study bukan untuk exam tapi untuk bekalan diri bagi menghadapi hari yang mendatang. Kepada calon SPM 2014

SELAMAT MENJAWAB PEPERIKSAAN    

Comments

tahun depan form 5 la ye?
yup, study bukan sebab nak lulus exam tapi sebab nak ilmu :)
aku pun kadang camtu gak sebab takut repeat payper XD
Isma Ismail said…
tak boleh bayang kena repeat paper..ahhh
Izzati Amira said…
sebaya dengan adik sis. all the best!!!

sis sendiri tak pasti berada dlm kelompok mana... pelajar last minute asenyaaa.. ekekeke
Isma Ismail said…
saya pon rasa tergolong dlm pelajar last minute jugak -,- tapi bila kenang spm..MASA DEPAN KU T_T
Ichiy Hara said…
hahah isma ok this is hilarious!! study hard and smart isma!! u got that sense right?!! go bebeh!!
Isma Ismail said…
Lol Alin..Pelajar Cemerlang Kebangsaan tuh

D' Followers

D' Chatter

Popular Posts