Posts

Showing posts from November, 2014

Gear ke hapo?

Image
Hai, Assalamualaikum 'kadang-kadang Salam pun boleh tertypo,so kena type bersungguh-sungguh sikit'

Malam yang tak berapa malam sebab nak pukul 1pagi sudah. Alhamdulillah, aku diberikan hidayah untuk membuat homework.' tepukan gemuruh untuk saya' ok hambar.Orang lain dan masuk gear 6,aku baru nak masuk gear.Anak cucu tumpang lalu.....

Aku pernah cakap dekat bawah pokok dekat sekolah waktu malam.Then,muka kawan aku




Akhir kata,saya ingin mengucapkan
Selamat Bercuti-cuti Malaysia dan Salam 3-1 wahai Singapura.Hahaha 
note : aku tengah usaha tak nak tengok bola emm tu azam aku tahun ni dan aku harap berkekalan la untuk tahun mendatang ni tapi...hahaha In Shaa Allah doakan yg terbaik. bola oh bola #HarimauMalaya 

KRS National Challenge Part 3

Image
18 October 2014

Malam yang indah,gelap gelita,hanya beberapa butir bintang yang menemani kami pada malam itu. Selepas siap membasahkan diri buat kali yang pertama,kami terus masuk dalam khemah .Selesai Al-Mulk .Pasang niat nak tidur,esok kena bangun awal. Hakikatnya kami bersembang. pot pet pot pot,ada saja hal yang ingin dibincangkan.Well perempuan 'flip tudung' Dan bila waktu telah memanggil, pegawai pun mai jerit-jerit ala-ala jual ikan dekat pasar 'hambar disitu'. So, kami pun belakon la buat muka manyau 'lol' .Sebaik melangkah keluar dari khemah, asal sunyi ja ni?  nampak sorang dua ja so aku pun berlari ke arah khemah Anis ,nak pastikan dia dah packing baju persalinan untuk esok.

Me : Anis..bangun,dah pukul 2..bangun..bangun 'sambil ketuk pintu khemah'

tiba-tiba

Kami bukan Anis :)

Ya Allah, nak nyorok muka dekat mana weh,kot la aku kura kura .Boleh bawak masuk muka dalam cengkerang.

Me : Kami minta maaf. 'lari pergi khemah sebelah, aku ingat khemah …

KRS National Challenge Part 2

Image
17 October 2014

Assalammualaikum,

Seperti yang telah dijanji ' aku ada janji ka? ',beta nak sambung untuk part 2 baik punya!JADI YANG BELUM BACA PART 1 BETA PERINTAHKAN BACA SEKARANG ! 'kalau tak,beta murka!'' korang taknak kan tengok beta murka,menjelma menjadi princess  dalam mimpi kalian semua.ERK' hahaha*gelak mak tiri cenderella*  Alhamdullilah,masih dikurniakan akal yang kuat,masih mampu menyimpan memori untuk aku baling semula 'throwback'.Aku kena kaji semula laa asal usul perkataan throwback ni,asal gambar nak baling-baling eh? bukan imbas semula? browse back? ok abaitkan -,-"

Selepas solat Zohor, muslimin *kata ganti bahasa arab untuk lelaki* solat Jummat la kan. Kita orang berkumpul dekat dewan Irshad yang tersergam indah dah dah dah *sound effect* check baray,tali apa tu yg warna merah tu pastu first aid dan bulu yg dekat baray yang sir hanya bagi 2 konsi 20 orang.Faham tak? carik-carik kan bulu tu pastu potong 2, tu kot apa yang dimaksu…

KRS National Challenge Part 1

Image
Assalamualaikum tuan, Saya Kadet melaporkan bahawa jumlah tenaga pada hari ini ialah kosong point kosong kosong kosong, dan kalau aku mampu, pasti jimat selalu oooo..KALAU AKU KAYAAA.

"Apa kau merapu ni! pamping sejuta kali! turun sekarang! " Aku pun melabuhkan badan ke atas tar yang penuh batu lalu merebahkan badan naik turun sejuta kali . *mohon percaya*

Lalu datang konco-konco ku yang busuk sebab tak dan mandi lalu didenda menyanyi? what the?

Mereka pun bernyanyi dengan penuh semangat umpama Giant yang menyanyi lagu rock sehingga menyebabkan rakan-rakannya terharu T_T

Perasaan orang sekeliling yang mendengarnya tapi tak berani diluah
----------------------------------------------------------------------------------

Asal mulut aku ashik menyanyi je nak update blog, padahal hati dan perasaan aku meronta-ronta suruh aku ngadap tv sambil peluk bantal dan tidur. pehh nikmat beb. Depan mata,penuh dengan homework dan task-task yang aku perlu siapkan,usung ke hulu ke hilir tapi tah …