Posts

Showing posts from January, 2015

Kekasih

Image
Pada suatu ketika, Rasulullah Saw menceritakan tentang keimanan ‘ikhwan/saudara’ baginda:
Rasulullah Saw: "Siapakah yang paling ajaib imannya?
Sahabat :"Malaikat," 
Rasulullah Saw: "Bagaimana para malaikat tidak beriman kepada Allah sedangkan mereka sentiasa hampir dengan Allah,"

Sahabat : terdiam seketika.Mereka berkata lagi, "Para nabi."
Rasulullah Saw:"Bagaimana para nabi tidak beriman, sedangkan wahyu diturunkan kepada mereka."
Sahabat : "Mungkin kami," celah seorang sahabat.
Rasulullah Saw :"Bagaimana kamu tidak beriman sedangkan aku berada ditengah-tengah kau," 
Sahabat : "Kalau begitu, hanya Allah dan Rasul-Nya sahaja yang lebih mengetahui,"  mengakui kelemahan mereka.
Rasulullah Saw : "Kalau kamu ingin tahu siapa mereka?

Sahabat : "nak ..nak"

Rasulullah Saw : Mereka ialah umatku yang hidup selepasku. Mereka membaca Al Quran dan beriman dengan semua isinya. Berbahagialah orang yang dapat berjumpa da…

2015 dah besok

Image
Assalamualaikum

Tahun 2014 akan menutupkan tirai tidak lama lagi dan esok 1/1/15 ,hari lahir batch98 ( daftar form 1 pada 2011 dan tamat sekolah menengah pada 2015 equal to 1115 : ).*Tepuk amai-amai cikit*
Are you ready guys for SPM?
To me,rasa macam baru kemarin masuk tadika.  *jangan over sangat boleh tak?*
baru kenal ABC ,123,ALIF BA TA
Nyanyi lagu nasyid *kami sekolah Pasti tak de nari-nari,tapak tangan kanan atas tapak tangan kiri,gengam rapat-rapat pastu goyong macam lalang.Ya ALLAH rindunya*
Masuk pertandingan tiup belon,belon aku tak besar-besar..kempis jaa tapi muka merah tiup *erhh
Masuk pertandingan mewarna dapat no2 *rasa macam menang pertandingan mewarna antara planet-planet gitu*
Waktu tadika,rasa semuanya indah.
Now aku SPM? *TADAAAAA*
Doakan batch98,mendapat keputusan yang cemerlang,terbilang dan gemilang.Ameen ^^Semoga Allah menguatkan ingatan dan memudahkan kami dalam menuntut ilmu. Ameen.
Berdiri depan cermin.
"Siapa yang terpapar kat cermin tu?"
Aku.
"Muka ni ade …