Hari Sukan 2015 #VG


Assalmualaikum,hai ..sebelum aku jadi malas baloq liat sotong apa semua baik aku muntahkan pelangi biru je takde warna lain.Alhamdulillah Firqah Osman 'rumah sukan biru' dapat nombor 2 dan perbarisan dapat nombor 1 .TAKBIR! Aku akan cerita serba sedikit rentetan malam sebelum hari sukan :)

8.45- Aku ada dekat rumah bersiap,aku pakai baju Kem KNC 'hek eleh yang ni pun nak cerita ka'

9.00-Sampai sekolah,aku ingat ada la orang nak sambut hampaq red carpet ka kannnn...*IMAGINASI*.

Insyi : "Isma,p teman Ecah dekat CC Aspura"

Aku : Hah?? Aku letak beg pun belum kot "Oh okkk..." lepas berjalan beberapa langkah...terfikir 'aku mana tau CC Aspura dekat mana??' aishh aku tawakkal je lah

Macam tak menarik je kan cerita aku..hahahah

Masuk je,aku tengok la Ecah dok type.Betapa luasnya ngangaan aku bila melihat fail banyak lagi tak buat! Then pergi surau cari laptop,..'maksud aku sapa-sapa ja kat surau tu yang ada laptop'.Then semua kata takdak! Gua bara der baraaa..haha k dak

jumpa Insyi 'dia gi mintak laptop kat Fawaz' setiausaha Osman lelaki

Insyi;"fawaz demam,then kami jumpa adik dia (umur 3 tahun) ..nak tau dak adik dia kata apa?"

Kami : Apa?

Insyi : "Janganla KACAU abang Fawaz kami nak tidoq""aku dah la tak suka budak-budak..sabaq ja"

Then Anis Tasnim mai,

Aku : "Weh,bawak laptop dak?" boleh pulak aku tanya soalan tu dekat Anis,sori otak fikir fail ja.

Anis : "Hah? Mana ada..agak-agak la aku nak bawak...kenapa?"

Aku: "Jom p jumpa Rumah Fawaz sekali dengan aku"

Dekat rumah Fawaz

Kami : "Weh hg bagi salam..hg laa...aishh..hg bagi salam dulu.." setelah dialog yg sama diulang beberapa kali " akhirnya Anis bagi salam dulu

Tak sampai 3 salam Fawaz buka pintu wuwuwuw Alhamdulillah

Aku :" Woi,Fawaz,kami nak laptop "lepas cakap tu baru rasa menyesal,sebab intonasi aku macam Ah Long mintak hutang -,-

Selesai masalah laptop ,muncul pula gambar tak dak dalam laptop tu T_T

-aku malas nak cerita dah -___________________________________-
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Malam tu pukul 12 malam turun padang hias khemah..then Sir Khairi *warden* suruh pak guard halau..huu kecoh.semua kena bersurai balik dorm.Pak guard akan round sejam sekali..kau rase? haha

Sambung buat kain rentang dekat aspuri,aspura memang tak boleh keluar dorm sebab Sir Khairi  tidur situ..Aspuri relex sikit "Berini sir nak masuk?"

Sambung buat sampai lah aku tertutup mata waktu Iffah tengah iron seluar budak kawat "Nampak tak pengorbanan"

Kerja semua habis dalam pulul 4,30 pagi...pftt semua form 5 jadi zombie daaa

Pukul 2.30 pagi ada yang turun padang hahaha "depa tunggu sir tidoq lol lol lol"









seluar kawat budak aspura yang nak kena iron '--





kucing Osman..teman kami buat kerja sampai pagi..:)


kain retang 4.30 pagi baru siap..pfttt

kawat  memang banyak drama nya..pagi tu ada seluar tak jumpa..tertukaq sini sana..ada budak kawat robot ..aku taktau nak kata apaa..hmmm



Proud to be Osman



Ikrar


Khemah Osman Kinopel



Khemah Khalid Al Walid *Burn hot to go oummm*




Khemah Ali..pa cita pa citaaa





Khemah Omar ..emmm no komen..lawa lawa


Credit to ALL VIGOROUS..


Note : Bye aku nak gi kem hahaha dan lagi aku update ..byeeee doakan sayaa lololololol

Comments

Mazni Munawar said…
sedap nama rumah sukan korang. khemah pun cantik2! kreatif sangat! kitorang ni.... hahaha khemah sukan korang tak berhias pun xD
Mazni Munawar said…
*khemah sukan kitorang :p

D' Followers

D' Chatter

Popular Posts