NEVERLAND for Hari Guru 2015





Hai,Assalamualaikum,apa khabar dengan mu? di sini ku merindukan kamu.Ok dah .Nak fokus dekat blog konon huuuu.Fokusnye.Serius tak tipu *pacak tapak tangan macam ikrar* setiap hari aku buka blog kengkonon nak hapdip lew. Lepas buka je blank .Aku je ke yang ada masalah payah nak fill in the blank nih? maybe aku lebih sukakan soalan objektif yang ada A B C .Mudah cuma sekali, sooo kita enjoy! Tamat sudah pendahuluan yang tak de kena mengena dengan tajuk.uhuk uhuk

Post kali ni aku just nak buat laporan tentang hari guru di sekolah aku. WHAT LAPORAN? kalau dengar perkataan laporan tu macam tak sedap sangat kan kan kan,so kita tukar jadi throwback .OK hambarnya.

 Pintu depan dewan,tak hampaq red carpet lagi.Vigorous dan hijau terpisah tiada -,- pintu depan ini berinspirasikan daun daun yang mempunyai chloroplast yang memerangkap sunlight untuk photosynthesis haah gitu (aku hentam ja) persamaan dia centu la.Without guru,maka anak bangsa akan kehausan dan mati dek ketandusan ilmu pftt Ahli falsafah jugak aku ni.Tapi dalam experiment bio belon ni diumpamakan lungs uhuk uhuk.Korang tafsir la sendiri ok.





Pentas pulak kami import pereka yang sememangnya terkenal dengan lagu yang sering dimainkan di radio iaitu Hazama .Tanya Sama Pokok ,Apa Sebab Goyanggg. K.Yang pasti carpet tu carpet tu,carpet legend dari surau Al-Ansori.And dekat manila hitam tu,ada tiub yang dalam dia ada cecair fluorescent yang bila gelap dia akan keluarkan cahaya. What a surprise :)



Mulakan majlis dengan bacaan doa dan tahlil yang diketuai oleh Ustaz Marzuqi,Ustaz Ramlee,Ustaz Sidiqi dan beberapa pelajar tingkatan 5



lawanya cikgu cikgu saya dengan berbaju hijau.Sejuk je mata.Ni yang buat semangat nak belajar ni huhu
jab yang aku nampak je ok

From depan : Puan Azizah (cikgu addmath form 4 and 5),Ustazah Zuraini (bahasa Arab form 3),Teacher Zaiton ( English form 5),Cikgu Rokiah (Bahasa Melayu form 5)
Line kedua : Ustazah Alawiyah(Bahasa Arab form 1),Teacher Rashidah (English form 1),Cikgu Jamaliyah ( Sejarah form 4 and 5 )


nyanyian KAMI GURU MALAYSIA .Malaysia! Berikrar dan berjanji.Bejanji! ............





 Ni point penting yang aku nak cerita sebenarnya ,for the last time ,for five years akhirnya aku melibatkan diri dalam persembahan for hari guru.We put a lot of effort for this and Alhamdulillah everything goes well.Walaupun just ketuk cawan,ingat senang ke hah? Waktu cuti datang sekolah,nak pastikan kami ketuk bagi sama and bagi masuk dengan lagu,thanks God,last minutes kami cari penyanyinya lol memang penyanyi bidan terjun tuh

For Cups Song : Iffah,Fatin Alya,Humaira,Ida
Wani K,Syahidah,Hamizah,Najiha
Azlyn,Hanis Sofia,Shafiqah,Isma Hanim
Afeeq and Farwiz

nasyid yang mengegarkan dewan dengan lagu Bingkisan Rindu. selamat tak runtuh tau.Lepas persembahan ni 10 hari 10 malam, lalu je mana-mana mesti ada orang nyanyi lagu ni.Seram tak?


persembahan utama,*drum rolling* saya mempersembahkan KERUSIIIIIII PATAH hahahahaha kerusi ni memang menyimpan kenangan dan menjadi kenangan.Sebab ramai yang menjadi mangsa,waktu belum duduk nampak elok je,kukuh .Bila duduk je.MashaAllah




Drama pendek yang berkisar tentang seorang pelajar yang suka melawan gurunya and tiba-tiba Paru Paru (nama pari pari) menghantar dia ke sebuah tempat yang bernama Neverland kot .Weh aku lupa -,-" Then dekat sana pelajar tu pulak kena jadi cikgu,biar rasaain gituu.Macam-macam cabaran yang terpaksa dihadapi..bersambung....

Ustaz Halim yang kini menamatkan perkhidmatan beliau sebagai seorang guru dan pengetua.Moga Allah mengurniakan kesihatan dan kebahagiaan kepada Ustaz dan keluarga.Ameen

note : Ya Allah,ampunilah dosa guru guru kami.Berkatilah redzki mereka.Kurniakanlah kebahagiaan di dunia dan di akhirat kepada mereka.Sesungguhnya,merekalah antara insan yang Kami AMAT SAYANGI di dunia ini Ya Allah.

Comments

Ichiy Hara said…
A nice entry from u my dearly isma! May ALLAH showers his blessings onto our beloved teachers. :')
Ichiy Hara said…
A nice entry from u my dearly isma! May ALLAH showers his blessings onto our beloved teachers. :')
leya yeolly said…
waaahhh meriahnya sambutan
farhan hasanah said…
tahun depan dh takde peluang mcm ni .___.
Fieyqa Adelova said…
seronoknyaaa. rindu nak sambut hari guru kat sekolah :/
Isma Ismail said…
to : leya yeolly
Alhamdulillah ,semua bagi kerjasama huuu
Isma Ismail said…
to : farhan hasanah
hang jadi cikgu lahh
Syamsid Dhuha said…
I miss this kind of activity a lot , Omg already 3 years passed , masih lagi teringat guru yang ajar , it's kind of sweet memories actually ! . Waaaa hehe

- Syamsid Blog -
.

D' Followers

D' Chatter

Popular Posts