Posts

Showing posts from 2016

Today is Azlyn's day!

Image
Assalamualaikum and hai , berhabuk nye blog aku *hanya blogger je yang boleh nampak habuk di blognye POWER bukan? naluri ke 6 mungkin* buka je blog mesti ashik 1 silence reader,sah memang aku sorang je terchangak senyum-senyum baca post sendiri. What? i love myself. Thanks bieber i faham kenapa u suruh to love yourself. Yeah i love myself finally. I can walk alone,eat alone ,speak alone? ok maybe tu sound scary,but sometimes we really need to talk with ourself. Its call MUHASABAH DIRI. Before doing anything,tanya diri .Betul ke apa yang aku buat ni? Allah redha? ibu ayah? family? . 18 tahun hidup takkan orang nak fikir lagi untuk kau yang mana baik yang mana buruk. Aku mengaku dalam umur macam ni, dalam kepala mesti ada terdetik nak cari zauj,zaujah*pasangan hidup kononnya*. Bertenang anak muda,aku disini bukannya seorang penentang anak muda yang berkahwin pada usia yang muda,namun aku menentang akan cinta yang belum tentu ada penghujungnya iaitu pernikahan.Mengapa perlu melakukan per…

just biginning

Image
Assalamualaikum and hai, selamat hari raya aidil adha to all of muslim. *terkaku sebentar* kemain loading betul otak aku ni nak memerah setiap perkataan untuk aku type bagi entry kali ni.woahhh mengapa ku bengini. i really have no idea nak type apa.So entry kalini aku tak nak merepek banyak-banyak ,aku nak wish korang yang nak ambil exam BESAR tahun ini .ALL THE BEST!


PT3!SPM!AND YANG DAH MELANGKAH KE ALAM U OR MATRIK ...GOOD LUCK FOR EXAM! YANGFINALTU ,BREAK A LEG!  Here some tips for us.harap bergunalah hikhik :)









note: keep moving. La tahzan

awkward comeback

Hai *awkward* ,cena nak start. Ehem . lama bonar eden tak menaip ni hah *awkward lagi*, actually aku malas gila nak update because nothing untuk aku ceritakan. should i tutup je blog ni? 

ada ka orang yang baca, tolong balas balik hai aku .


jap nak tanya ,korang selalu update video pakai apa? jangan cakap photoshop,eh ke photoshop tu untuk edit gambar je emm

#CleverMuslims

Image
Assalamualaikum, hai. Memandangkan penulisan aku nampaknya seperti tenggelam timbul (macam nak keluar ,tak nak keluar je) dan semakin hambar maka kini aku dalam proses memupuk minat untuk membaca. Aku mendapati bidang penulisan ini takkan berhasil tanpa ilmu pengetahuan umpama burung kakak tua yang berbicara tanpa memahami apa yang dibicarakan. Hadirin hadirat tonggak bangsa dan agama*ini satu doa ye anaks anaks*, cintailah ilmu . Kerana ilmulah yang membezakan orang jahilliah dan orang islam yang benar benar mengamalkan perintah Allah dan menyokong sepenuhnya perjuangan rasulullah.

Allah Swt berfirman:

وَمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا لَعِبٌ وَلَهْوٌ ۖ وَلَلدَّارُ الْآخِرَةُ خَيْرٌ لِّلَّذِينَ يَتَّقُونَ ۗ أَفَلَا تَعْقِلُونَ

“Dan tiadalah kehidupan dunia ini, selain dari main-main dan senda gurau belaka, dan sungguh kampung akhirat iti lebih baik bagi orang-orang yang bertakwa. Maka tidakkah kalian memahaminya?” (QS. Al An’am 32)

Kita boleh rebut ilmu duniawi, masuk clever girl ,…

RIP

Image
Hai, Assalamualaikum .Alhamdulillah aku berkesempatan untuk menaip entry untuk kali ni walaupun aku masih belum tahu apa yang ingin diceritakan. The fact is aku jenis type dulu baru letak tajuk,sebab tu selalu kadang kadang aku termelalut pergi cerita benda lain. Maafkan mok cik ehh.
Aku update ni kononnye nak buat comeback la kan sebab aku sunyi dari whatsapp dan twitter mungkin blog sekali emm. Al kisahnya aku bukan tak nak ambil tahu pasal hal kawan-kawan bahkan masyarakat dunia umumnya. Sebenarnya PHONE AKU ROSAK .Aku dah caps lock agar mereka tidak mushkil akan kehilangan aku yang penuh misteri (kalau ada). Mungkin aku patut move on,aku ,mengharap jugak ada orang meseg aku tanya khabar ke apa benda, Alhamdulillah Farhan menyedari kehilangan aku. Jadi aku terdetik untuk membuat pengemuman tergempar ini. Sila buat muka terkejut cepat.

*Mula geset biola* Telefon itu tidak hidup dan tidak sedarkan dirinya sejak 10 April 2016. Dimasukkan ke dalam unit rawatan rapi icu dan dicucuk wire c…

Entry bergambar : ujian yang dihadapi oleh kaum hawa sewaktu solat jemaah

Image
Assalamualaikum, dalam kepala aku ligat berfikir,ada lagi ke orang nak baca blog aku setelah aku menyepi secara tiba-tiba. Misteri bukan? Page viewers pun turun mendadak macam ayaq teqejun tuu haa. Mulalah ada hasutan hasutan misteri agar aku padam blog ni dan mereput dengan aman. Alhamdulillah aku tidak termakan secebis pun hasutan itu,buktinya aku sedang menaip untuk entry baru yang belum pasti apa tajuknya. wakaka

Disebabakan tiada apa yang hendak diceritakan ,aku akan kepilakn beberapa gambar untuk tatapan mata kalian tentang "Antara ujian yang dihadapi oleh kaum hawa sewaktu solat jemaah "




Bukan senang tau nak jadi kaum perempuan ni, dekat sekolah dulu ,waktu balik sekolah,komfem la semua orang kalut-kalut nak ambil wudhuk dengan tempat whuduk masyaAllah SANGAT sesak. Yang imam dah start angkat takbir, yang aku masih terkial kial nak gantung tudung,paling menakutkan ialah bila tudung yang gantung tadi tu jatuh ke lantai dan basah huwaaaaa .Yang aku duk kejar masa ,nak per…

5 THINGS I HATE MOST

Image
di tag oleh - Alia Erfani

Rules

Dah baca , hadam wokeyh?

Antara perkara yang aku tidak suka dan benci berkemungkinan bermula dari itu sehingga sepuluh keturunannya ialah

1. Jalam jem- tambah-tambah bila hari tu nak kena ada hal penting,pastu yang kereta belakang hon hon ,hek eleh,macam la kau sorang je tesekat dekat dalam jem ni. Tapi aku ada pergi driving class, cikgu tu kata negara kita ja yang jalan dia sunyi sepi krik krik kalau pergi negara lain,higaq weh dengan bunyi hon .Cikgu kata higaq lagi bagus sebab takdelah orang mengantuk.


2. Typo - hek eleh typo je kot, Kadang-kadang typo ni boleh mengubah sesuatu perkataan sebagai contoh rosak --------> tosal ,apa itu tosal? tosal cavity ke? Hah,kan perkataan yang kita nak express tu jadi tak sampai.


3. loading - habaq mai sikit,sapa suka loading.Nak tunggu iklan kat Youtube pun rasa nak pecah je screen inikan loading.

nak cari idea pun kepala otak nak kena loading,apa boleh buat -,-
4. Mulut tiada insurans - hello ,tolonglah bahasa t…