Makan hati sedap ke?


Hai Assalamualaikum, dah umur 18 but i still can't manage my stress.WEH TAKNAK JERAWAT ! .Aku typical *rasanya* manusia yang bila rancang i put 100% effort.Terutama dalam membuat perancangannak pergi mana mana. Massage dia nih,dia tu..remind banyak banyak kali ,pujuk hmm.Bincang dengan orang lain ,tunggu respond diorang .

Hidup dalam kalangan manusia yang cancle last minute and tak tepati janji and TIME sangat susah weh sangat susah. First kena, memang menyirap darah naik kepala  dengan perangai manusia yang pelbagai ragam.Tapi orang selalu kata takpe sekali je tapi bila dah banyak banyak kali . Tak lawak weh! tak lawak! .Tipulahkan bila manusia manusia macam ni minta maaf kau kata tak. Mesti kata ok ,aku maafkan tapi jangan buat lagi.

Bila kita hidup dalam situasi ni,Dah lama lama mesti akan timbul rasa nak balas dendam .Termakan pujukkan syaitan laknatullah. Peh itulah manusia. Kesudahannya kita pun berperangai macam tu jugak. Program pukul 8,pukul 8 iron baju,nak mandi ahhhh . Mulalah Puan Ibu mengeluarkan hujah hujah yang tajam lagi menyentap disebakan perlakuan aku ini wakakaka.Yang aku pelik lagi. Selambat lambat aku , lambat lagi orang lain .Hmm ewah ewah macam pertandingan siapa datang paling lambat pulak -,-


Aku rasa banyak kali aku alami pengalaman janji dengan kawan,sampai sampai aku sorang,tunggu punya tunggu bukan seminit dua minit dey,berejam jugak .Pernah ok! Pastu call kata tak jadi datang. Waktu dengar ja, aku tak tahulah nak sebak ke macam mana. Masalah aku ,aku tak suka tunggu orang dan tak suka ditunggu.Aku rasa disebabkan luka yang bertampal tampal membuatkan aku MALAS nak makan hati sendiri dan kena ikut rentak mereka. Kalau kata pukul 8 maksudnya 9 baru start hah begitu aku kena faham sebab memang tak larat nak makan hati sendiri . Nak makan nasik pulak T_T
 


i love u alsss xoxo


Note : Muhasabah diri gua. #TeamInsyaf2016

Comments

Ichiy Hara said…
Insyaf hmm paham paham tv3 nau dok
BELLA LEE said…
masyaAllah :O sama lah kita , slalu jadi mangsa kna tunggu org series penat
Liya Erf said…
cancel last minute tu mmng bt org stress.
Ichiy Hara said…
Pehal byk sgt org comment blog kau ni -hater hehehehe jkjk
Aqilah Azmi said…
bertabah lah wak hihi.
nak buat acane kan some ppl perangai centu adoi
Aisyah Az said…
i feel you ;/ huhuhhuhu
farhan hasanah said…
This comment has been removed by the author.
farhan hasanah said…
being someone who is ALWAYS on time, I think I understand that more than you. lol nice entry! ...again.
Aina Akmal said…
Kita geng. (*´∇`*)
Isma Ismail said…
@BELLA LEE : sabar pun ada tahpnya jugak hmm
Isma Ismail said…
@Ichiy Hara : alaa cakap je sayang tak nak ngaku pulak
Isma Ismail said…
@Liya Erf : kita dah besiap ,than dah sampai tmpat tu aishh sapa tak stress tiba2 dia kata x jadi mai
Isma Ismail said…
@Aqilah Azmi : ikut je rentak diorang
Mazni Munawar said…
sakit jugak tunggu lamasmpai berjam-jam pastu cancel last minute, huhu. saya mmng jenis yg x suka tunggu orang

D' Followers

D' Chatter

Popular Posts