Part 1 : Pentingnya Faham


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم


Assalamualaikum,hari Jumaat pertama kita untuk tahun 2016! Alhamdullilah suka duka 2015 diharapnya menjadikan kita lebih matang *ada macam gaya ustajah dalam tibi tak?*Ok,starting from now,aku Isma berazam akan cuba istiqamah dan lebih berdikari.Matang tu kena ikut situasi jugak,memanjang kau nak matang bosan kot.Azam 2016,biarlah aku je yang tahu.Mari kita mulakan tahun ini dengan perkara yang paling penting iaitu berfikir pakai kepala otak bukan kepala lutut tau.tak mou tak mou.Diharap ilmu ni bermanfaat untuk kita.Moga Allah Redha.

ukur baju di badan sendiri tau tau bukan badan budak budak tau



masalah perempuan bila 24 ashik nak bersembang,gosip girl aish bawak bertenang la wahai kaum sejenis ku sekalian -,-

kadang Allah tarik balik nikmat yang diberi ,mungkin disebabkan kifarah dosa kita agar kita sentiasa muhasabah diri dan menjadi hamba yang bersyukur.And base on picture above,tak baik tau doa yang buruk dekat orang,memanglah marah,geram.Aku pun pernah ada pengalaman kasut hilang lepas tarawih aish,tapi keesokan harinya orang tu letak balik,Alhamdulillah ;) Sabar separuh daripada iman.




Comments

najwa zahid said…
Hehe. lwk yg bermanfaat
Ichiy Hara said…
Bagus gak hg x on wasap.. rajin update blog hehe :P
Ichiy Hara said…
Bagus gak hg x on wasap.. rajin update blog hehe :P
Isma Ismail said…
to najwa zahid : InshaALLAH :)
Isma Ismail said…
To Ichiy Hara : tapi still rasa dalam gua lyn T_T
Scya Lollita said…
peringatan utk diri sendiri jugak ^^
Ichiy Hara said…
Aku tetekan 2 kali hahah weh nk p seminar kerjaya dak 17 jan kt kubang semang rm10 cg shimah recommend soh p nk p pm aku k
Ichiy Hara said…
Aku tetekan 2 kali hahah weh nk p seminar kerjaya dak 17 jan kt kubang semang rm10 cg shimah recommend soh p nk p pm aku k
Ichiy Hara said…
Banyaknyaaa org komen kt blog uuu
Isma Ismail said…
Ichiy HAra : Hg yg dok komen,tu jadi banyak -,-

D' Followers

D' Chatter

Popular Posts