Part 2 : Pentingnya Faham


Hai,Assalamualaikun,mulakan hari dengan minda positif,ikhlaskan hati untuk membaca ok? bak kata pakar motivasi

"Orang ikhlas,jiwanya bebas"

"Orang terpaksa,jiwanya terseksa"

"Ikhlas itu ibarat semut hitam yang berjalan di atas batu hitam di dalam keadaan malam gelap."

Hari ini aku akan sambung pentingnya faham part 2



Dah tahu tu buat,dah buat tu amal,samala macam mengata orang benda yang mengaibakan

mak cik semak : Weh kau tahu tak jiran sebelah aku lubang hidung dia besar sebelah.
mak cik kepoh : la,macam tu ke? kau tak sedar ke yang hidung kau pun bedah kan last year sebab macam tu jugak?
mak cik semak : .............!@#$%^&*

Biar lambat asal selamat,dan jangan lupa bagi signal bila nak kona *masuk simpang* nah


Sekarang ni aku rasa trend kawin jahilillah ni still berleluasa,mula mula,ceh jemput Pak Ustaz dari Mekah nuh,punya nak dapat berkat,iman masjid yang jiran sebelah tu tak main la kan.Lepas je,habis doa.

Pengacara majlis: Para hadirin,dijemput penyanyi rock gendut dari lautan atlantik untuk memeriahkan majlis, pengantin dan hadirin dijemput joget lambak bersama-sama.

Aku rasa adat Melayu pun tak ajar berjoget lelaki perempuan di khalayak ramai macam tu Terkeluar biji mata kak gayah oii tengok pak abu joget sakan kalah shah rukh khan -,-

i kennot T_T


Apa maksud berkat yang diorang faham sebenarnya?







Comments

Isma Ismail said…
Ichiy Hara : aku rasa aku patut bagi award dekat hg sebab jadi pengomen setia blog aku emmmm..nanti hg busy ,mesti tak de masa dah baca blog aku hmnmm
Ichiy Hara said…
Aku siap duplicate gi comment aku nak bgi byk hahahaha tak lama ja lagi semua akan busy hg rajin la update skett
Ichiy Hara said…
Patutnyaaa kita ada kt sekolah skrg niiiiiii huaaaaaaaaaaaa
Isma Ismail said…
hahaha..kena gak p sekolah nak amik sijil T_T
Sally Samsaiman said…
orang kita sbnrnya paham...tapi bodoh sombong je

D' Followers

D' Chatter

Popular Posts