short vacation in Langkawi





Assalamualaikum,blog aku agak jarang mengupdate pasal any vacation yang aku pergi,bukan bermakna aku mereput di rumah ataupun katak di bawah tempurung eh eh eh bukan, so harini aku tetiba aku RAJIN mungkin disebabkan cekelat cekelat yang pehh pehh pehh benda wajib dibawa pulang daripada langkawi.Burung helang je jarang aku nampak orang bawak balik ,hehehe nanti kena try tangkap sekkoq *oh my utara*. Tak payah ceritalah aku pergi naik apa,mandi berapa kali,berapa helai baju aku bawak, tudung aku pakai colour apa. Nanti jadi panjang, mengecut jari aku menaip.

Aku just nak share dengan korang,tempat tempat yang aku pergi sepanjang 3 hari 2 malam di sana. Just a short vacation ,siap ada tourist guide muka macam U***Z hahaha
 

Kedai Gamat



Kedai minyak gamat ni ,tak sah laa kalau pergi langkawi tak pergi sini,sebab memang murah.Macam macam ubat ada,sakit lutut,sakit sendi,ubat sakit hati je takde ekekeke .Banyak kedai gamat dekat sini,sampai pergi 2 kedai la just for kedai gamat -,-

Kilim Geoforest Park



Naik boat yang sangatttt laju .Bestt gilaaaa .Rasa macam tak mau balik.Harga affordable and memang WAJIB naik !!! Dia ada package and ada la tempat tempat yang berhenti kejap,macam aku pergi 3 tempat je

1- Gua Kelawar * kelawar tidur la dey pergi siang siang*
2- Tempat Bagi Makan Burung Helang
3- Kolam ikan Paksu * ada ikan suka meludah heh * ada nama fatimah,hussin hehe comel
Makan Mahsuri


Puan Ibu beli kain batik dekat sini,bukan dekat kubur ni,ada jual dekat luar -,- .Nak masuk harga tiket 5 ringgit je,dalam tu ada persembahan and ermm aku tak masuk pun hahahahaha


Cable car


Harga tiket rm30 sekali dengan SKYREX*baru bukak,kami masuk hari ke tiga setelah dirasmikan* ,fikir 10 kali jugak nak naik ke tak,bukan masalah takut ke apa tapi bajet tu bajet lagipun ni kali ke 3 aku naik dehhh -,- dan aku naik jugak ,and yang skyrex tu best gilaaa nak naik lagiiiii T_T Waktu dekat sini,i alss rasa macam retis sangat sebab tiap kali berhenti je mesti kena ambil gambar dengan terpaksa,pastu diorang suruh beli,paling murah aku rasa Rm 20 ,tapi better ambil gambar dekat puncak paling tinggi,lagi cantik! and dekat situ la yang paling murah tuuu,sebab kena panjat kot,sebab tu murah -,-"

Muzium 3D

Ni pun RM 30 jugak,wajib bawak family or kawan yang pandai ambil gambar,kalau tak kau menyesal tak berlagu huhuhuhu,ingat menangis je ke ada lagu?


Idaman Suri















Para istri je masuk sini bahagia,para suami merana bawa keluar duit and angkat sebab memang banyak gilaa pinggan mangkuk cecantik dekat sini huhuhuhu waktu masuk ni aku terdengar perbualan encik suami dan istri,

Encik suami : *belek belek pemanggang* ni nak masak apa pakai benda ni?
Puan Istri : ni guna untuk panggang ikan,masak kari,macam macam lagi lah,nak ke? beli laa pelishh
Encik Suami : saya tanya je -,-"

Rams



Ni pun kedai pinggan mangkuk jugak,coklat beg perkakas nak kawin pun ada banyak ,nak kawin nanti datang sini okey?

Kilang buat tshirt



Aku lupa la kilang yang aku pergi tu nama apa -,- tapi banyak je kilang buat baju tshirt dekat sana so wajib pergi and beli tshirt sebab murah and dekat luar maybe harga 2 kali ganda dari harga kilang so berbaloi baloi u alss

Kompleks Haji Ismail Group



Bangunan dia besar ,and banyak cekelat .Wajib datang borong coklat dekat sini!!! Syurga buat penggemar coklat! RM 100 memang tak cukup tau!.And kalau tak cukup beg jangan risau,dekat level 2 banyak jual beg,so boleh beli beg pulak khas untuk cekelat je hahahaha

Dekat atas tu,semua gambar credit to mr google

so this is my own picture and the end :)



Note
: wajib pergi bila nak kawin nanti hehehehe,Banyak lagi tempat sebanarnya,3 hari tak cukup weh!!!

Comments

Ichiy Hara said…
Banyak ahh tempat best2. Last aku pegi masa umur 3-4 bulan camtu huhu. Pakai baju kembang topi renda2 lol.
Isma Ismail said…
to ichiy Hara : tu laa,harga pun meningket nengket -,- last aku p dulu darjah satu kot,cem mana hg ingat? lol
Ichiy Hara said…
I tgk gmbr i n asked my mom how old i was during that time
Ichiy Hara said…
Yerp priceyyy but its ok i x mkn chocolate sgt muak so bleh cut cost kt situ uhukuhuk
Liya Erf said…
hehehehe. memang best and 3 hari memang tak cukup nak round langkawi. sy pon dan pegi bape tempat je. huwaaaa. yg husbnd n wife pnya conversation tu lawak. ahahaha.
BELLA LEE said…
wahh mmg laju gila bot kat situ and best , tapi air yang percik sakit jugak deyyy
Isma Ismail said…
@Liya Erf :nanti rancang betul2 bergi sebulan pun tak pe heheheh
Isma Ismail said…
@BELLA LEE :aku tak sakit,tapi basah wehh basah T_T
Isma Ismail said…
@Ichiy Hara :ada jugak manusia tak suka cekelat hmm pelik la lyn