TROS 116 farewell Triplets


Amaran! Post ini akan penuh dengan gambar
hah?

Hai, Assalamuakaikum.annyeonghaseyo , wahh tetiba.Starting pun dah ada bunyi bunyi korea kan,ehehe so this post pastinya ada kaitan dengan korea. Aku rasa bagi peminat peminat reality show macam running man, law of the jungle,2 days 1 night. Mesti tahu rancangan yang rating dia sangat tinggi,bayangkan baru je release 1 hari mencecah 10 ribu penonton ,tu belum ada sub lagi kome kome sekalian,tambah bila ada sub berganda ganda la penontonya.This show is basically about kids and their father have to take care of them for 48hours maksudnya 2 hari ,so their mother can take a rest for a while.Wu heaven!

Aku sebenarnya tak berniat pun nak cerita panjang pasal cerita ni sebab korang boleh tengok sendiri kan,type je The Return Of Superman terus keluar banyak laman web yang korang boleh tonton sendiri ok. Sekali tengok memang tak boleh nak stop .Aku serius! Manusia yang bertangunggjawab memperkenalkan aku cerita ini ialah kpopers sejati  Farhan Hasanah ,nak tanya apa apa pasal EXO,tanya dia okey? .Aku bukan kpopers sejati macam Farhan ,aku kenal kpop pun lambat kot,waktu form 1 (2011), deskmate aku si Wisyah minat sangat dengan SNSD, yang lagu G G G G .Sejak itu baru ku kenal apa itu kpop,tapi aku tak layan sangat SNSD tu sebab lebih suka Big Bang waktu tu yang tengah meletop bang bang bang dengan lagu Hey Fantastic Baby *ok ,hey tu aku tambah je*.Habis semua lagu Big Bang aku download penuh dalam phone,kini aku sudah insaf dan hanya mendownload lagu ketuhanan daripada Opick saja,bye GD,bye Top *hembus hingus*

Kalau rancangan reality show lain,macam running man,aku memang jarang tengok secara online sebab aku rasa macam membazir kuota internet aku so i olss tengok dekat tibi je,kalau nak vid,mintak je kawan tolong downloadkan,kau sua pd dan senyuman yang ikhlas dah cukup*sayang kawan-kawan iolss*.Aku more to drama, aku nak buat confession yang aku start tengok drama korea dari darjah 1. Pada ketika itu cerita Full House yang dilakonkan oleh Oppa Rain atau pun nama sebenarnya Jung Ji-hoon .Bila la kau nak kawin ni Rain? Jangan tunggu aku,aku lambat lagi kekeke. Tapi kalau jodoh tak ke mana kan,Cuma aku terpaksa la ke Korea ,menetap di sana hahaha *abaikan aku*

Aku nak cerita pasal triplets,apahal pergi melalut ke drama pulak ni .For information,triplets ni antara favorite kids buat peminat cerita TROS.Aku awal-awal pun memang suka gila dengan triplets sebab jarang kan nak tengok kembar 3 and lagi mencabar la buat appa Song *bukan lagu,nama dia Song Il Gook seorang actor*


Now ,I present to you THE TRIPLETS!

First born : Dehaneyyy


Second born :Mingukgiiiiii

Third born : Manseyyyaaa


Facts About Them




Sad news! The adorable triplets we have loved watching grow up on Return of Superman since July of 2014, Daehan, Minkook, and Mansae, are moving on to other things. It's been officially announced that Song Il Kook and his three adorable little boys have filmed their last episode of the hit reality show.
their last episode is 116 and that means this week!




I've been contemplating on what I should say in order to say goodbye to the Triplets, but as I was pondering, I realised that I can't do so without thinking of the past families who have left the show as well. Saying goodbye isn't an easy thing for viewers who have attached themselves to these people who gladly opened their homes to strangers, allowing South Korea (amongst the international world) to know their children on a more intimate level than what most celebrities would allow.

I've been heartbroken over children leaving this show before but the Triplets' departure hit me the most, not because they're the "Nation's Triplets" but simply because they've been the longest family on TROS who had to leave the show (it's been over 80 episodes with them). Other such as Yakkung and Kkom Kkom were fleeting presence who didn't give us enough time to completely fall in love with them, and on the other side of the spectrum, we've also had hard goodbyes with Haru, the Junbros and Jion.

Rather than saying goodbye, I'd like to express my gratitude to all of the people who were ever involved in Return of Superman. The show wouldn't be here without the director, producers, editors and camera crew. But most of all, it wouldn't be one of the top rated show in South Korea without its loveable cast who taught us the value of family, and what it means to be the "perfect dad" for their children.

Thank you Hyunwoo, Jungtae, Hyunsung, Kyungwan, Tablo, Taewoong and lastly, Ilgook for allowing us to watch your children grow up, and in that special bond that you've paved for us, it made most of us feel as if they were our own daughters, sons, brothers and sisters too.

Thank you, to all the past and current Superparents, for opening your doors to strangers even though some viewers have abused this hospitality by putting some children through harsh criticism. In the end, you always protected them with their best interest in mind. I've learned so much from this show and I'm sure that I'm not the only one who have been touched enough to the point where I constantly try to be the best family member that I can be after being inspired by this show. It has helped a lot of parents, but it has also undoubtedly opened the eyes of teenagers and children alike who saw the type of effort that parents/guardians put in order to raise us.

As always with every departure, I will continue to support this show as there is a gem in every child and family that have landed a spot in TROS and new lessons to be learned. Thank you KBS and for the translators who make the constant effort every week for international fans. ♥





Daehan, Minguk and Manse will be missed so much. Grow up healthy and happily... Thank you for giving us such beautiful brotherhood that we always admire. thank you for their parents that showed us good method of parenting that we can learn on every episode. I've cried every time I saw an article about they're leaving this show, sadness that I can't imagine but time will heal everything... But so sorry I think I will stop watching this show for while bcs when I watch this show I always wait song triplets part and reminds me how sad it is.. I love you Daehan, I love you Minguk, I love you Manse! <3

Who can beats me?

i just love FOOD more than u ever imagine

Be strong my boy



Farewell, Daehan Minguk Manse. Grow up well. We will miss you

Saranghae ! saranghae ! saranghae !

Note : Farhan kata dia bukan kpopers sejati .Maafkan saya. Dan aku pula tidak layak langsung digelar kpopers.* flip tudung*


Comments

BELLA LEE said…
ahhh tak leh tahan dengan kecomelan tu <3
Aienienka Peter said…
huwaaaa~~ nangis tetiba baca entry ni. tak tgk lagi ep 116. tak sampai hati. Sy start addicted dgn TROS sejak triplet masuk. ni, dorg dh tak ada, macam tak ada hati nak tngok yang lain.. T^T
farhan hasanah said…
Kuajo ko aku dh tak minat lah kahkah aku still stuck dkt ep113 sbb tak smpai hati nak tgk ><
singgah + follow sini..

jemput join GA shawal.. ^^

http://akubukaninnocent.blogspot.com/2016/02/daebakfebruary.html
Isma Ismail said…
@BELLA LEE : rasa nak gi culik je
Isma Ismail said…
@Aienienka Peter : harap ada reunion semua family tros huhuhuhu
Isma Ismail said…
@farhan hasanah : aku pernah terstalk twitter hg lagi satu,huhuhu tengokla cepat!,tak best laa aku sedih sorg2
Isma Ismail said…
@Mohd Noor Shawal :InshaAllah hehe thanks jemput
yaya shari said…
sedihnya diorang dah tak ade dalam TRS :(
Isma Ismail said…
@yaya shari :huhuhu demi kebaikkan diorang jugak,busy masuk sekolah nanti..
BudakVanilla said…
sedihnyaa. macam cepat sangat masa berlalu. dah besar2 semua triplet nie T^T takpa, masih ada seojun n seoon kat tros :D
Nur Zafirah said…
nak nangis laaaaa..kita dah tengok dah ep 116 dkat kshow online huhu sedihhhhhhhhhh(nangis tepi bucu katil)
hanmsfrah said…
Baru lepas tengok ep last dia orang. Sedih T___T
Ichiy Hara said…
Buk, susu kambing original di sini ya buk. Visit profile saya ya, makasih buk.
Isma Ismail said…
@Ichiy Hara :lamanyaa haters aku ni tak komen ,aish dah jadi usahawan susu kambing rupanya.untunglaa untunglaa
Aqilah Azmi said…
nape diorang comel sgt eh hihihi
dayah sanif said…
taw2 tiga kembar ni mmg comel tp i like daebak dgn kakak2 dia