Apa nak buat lepas RESULT SPM KELUAR?


Assalamualaikum


Panduan mengisi UPU


MAKE SURE DIPLOMA OR ASASI YANG KORANG PILIH TU SESUAI DENGAN RESULT KORANG,sebab ni guna komputer bukan belas kasihan so lebih mudah korang check sini dulu waktu dok isi tu ok,macam aku tak layak untuk asasi uitm *menangis di bucu katil*

Syarat kelayakkan korang boleh check di sini 👇

http://imascu.upu.mohe.gov.my/

Anythings yang korang nak tahu lebih lanjut pasal hala tuju lepas SPM korang boleh baca

http://lukmankhiruddin.blogspot.my/2014/12/halatuju-selepas-spm.html?m=1

http://stagelain.blogspot.my/2015/02/yang-mana-lebih-susah.html

Kalau korang still tak tahu nak pilih apa,setelah istiqarah,mintak dekat Allah,korang please jangan malu bertanya dengan orang yang lebih berpengalaman! Ask your counselor ,InshaaAllah korang akan dapat pencerahan.Jangan putus asa ok

","

Selaian itu,korang yang tengah tercari-cari biasiswa

apa?

Follow brother ni dulu

https://twitter.com/lukmankhiruddin


Segala mak nenek biasiawa korang boleh tahu dan isi *baca syarat dulu lah,aip rajin sikit*

Follow blog beliau

http://lukmankhiruddin.blogspot.my/

and
http://afterschool.my/scholarship/

http://www.biasiswakini.com/

Article ni korang WAJIB baca

http://lukmankhiruddin.blogspot.my/2014/12/compilations-of-q-a.html


All the best! And congrats to all students SPM 2015!!

Thanks for reading.Adios

hi


Comments

Atikah Mansor said…
thorbaik.. still buntu nk pilih ape.. huhuh.. matrik ok x?
Mazni Munawar said…
Xpelah, try diploma pun ok jugak awak. cuma lambat sikit jelah nk ke degree. Anyway, semoga dpt buat keputusan yg betul utk upu nnti isma! ^^
Isma Ismail said…
@Atikah Mansor :nak masuk mana2 pon yang penting kena score ,ada pro and cons jugak dengan stpm ,macam matriks memang melatih jadi desiplin and struggle 3.5 above baru org layan sebab ramai sangat berjaya score,stpm kalau dapat 3.0 pon org dah sayang. muah cikid hahahahaha macam tak menjawab je..maaf better ask org yg berpengalaman yee awaa
Isma Ismail said…
@Mazni Munawar :Thanks Kak Mazni,InshaaAllah Ameen :)

D' Followers

D' Chatter

Popular Posts