Entry bergambar : ujian yang dihadapi oleh kaum hawa sewaktu solat jemaah



Assalamualaikum, dalam kepala aku ligat berfikir,ada lagi ke orang nak baca blog aku setelah aku menyepi secara tiba-tiba. Misteri bukan? Page viewers pun turun mendadak macam ayaq teqejun tuu haa. Mulalah ada hasutan hasutan misteri agar aku padam blog ni dan mereput dengan aman. Alhamdulillah aku tidak termakan secebis pun hasutan itu,buktinya aku sedang menaip untuk entry baru yang belum pasti apa tajuknya. wakaka

Disebabakan tiada apa yang hendak diceritakan ,aku akan kepilakn beberapa gambar untuk tatapan mata kalian tentang "Antara ujian yang dihadapi oleh kaum hawa sewaktu solat jemaah "




Bukan senang tau nak jadi kaum perempuan ni, dekat sekolah dulu ,waktu balik sekolah,komfem la semua orang kalut-kalut nak ambil wudhuk dengan tempat whuduk masyaAllah SANGAT sesak. Yang imam dah start angkat takbir, yang aku masih terkial kial nak gantung tudung,paling menakutkan ialah bila tudung yang gantung tadi tu jatuh ke lantai dan basah huwaaaaa .Yang aku duk kejar masa ,nak pergi makan lepas solat than ada kelas tambahan. Memang tak dak masa aku nak layan tudung yang basah tu, takkan nak keluar tempat whuduk tak pakai tudung pulak kan.Dah satgi jadi tajuk utama pulak dalam majalah sekolah.I tak suka publisiti murahan,kesudahannya memang terpaksa sarung jugak tudung yang basah lencun tuh .Arhhh Masuk surau barulah gantung tudung tu lepastu tu macam power rangers aku menyarungkan telekung untuk menunaikan solat secara berjemaah. Rasa macam nak tegolek pun ada tau. -,-


Sampai sini saja. Thanks for reading. XoXo

Note : Jangan jadikan ujian-ujian ini sebagai alasan untuk kita sebagai perempuan tidak suka menunaikan solat jemaah. Kerana melalui solat jemaah ,banyak hikmah dan kebaikan yang kita dapat peroleh darinya. Moga Allah Redha :) Ila Mardhatillah



Comments

Vanilla Maple said…
hahahaha. yg org terduduk atas kain tu x ley blah. selalu sgt >.<
Salam hahahahahah. Dilema wanita
Ichiy Hara said…
Saya baca sayang.. I pon penah kena tudung jatuh pastu basah adehh
Anis Amir said…
baca entry awak ni teringat pulak time sekolah dulu. Paling takberapa nak suka yang no 1 dgn no 4. Kalau no.4 tu kadang-kadang rasa mcm nak marah pun ada.. yelah dengan kepala sengek sebelah XD tp nak marah pun takde guna kan.. bukan salah dorang hehehe

http://anies-msletoes.blogspot.my/
siti raihana said…
teringat time kt skolah smka dulu,,hihi
no 3 tu pling malu,,huhu
#kenanganSMKA
#SolatJemaah

zaitie hasnan said…
hahah, no 3 & 4 mmg pernah terjadi..

tapi org sebelah duduk atas telekung tu mmg selalu jadi, kadang2 sampai kena smbhyg lain sbb tertarik smp setengah kepala ha..hahah
Siqah Hussin said…
hahaha! Serius, semua betul dan semua pernah terjadi pada diri ini. hii.

hahaha dulu kat skola 3 & 4 tue slalu jadi kat Nurul
Bro Ley said…
Baru tahu semua ni lagi2 yg termasuk bahagian lelaki tu.... ada rupanya eh... kenapa aku tak pernah nampak...hmmm..huhu
Umie Yana said…
no 1,3 dan 4 biasa jadi kat umie.. lagi2 masa belajar dulu.. sabar jelaa
Hahaha ! Memang biasa berlaku benda gini. Lagi-lagi bila orang terduduk dekat kain telekong. Nak bangon mak aihhh, bapak payah. =D
miss fifi said…
plg xsuka bab kain tersangkut, nak kena main tarik tarik pulak time tengah solat :D

D' Followers

D' Chatter

Popular Posts