RIP




Hai, Assalamualaikum .Alhamdulillah aku berkesempatan untuk menaip entry untuk kali ni walaupun aku masih belum tahu apa yang ingin diceritakan. The fact is aku jenis type dulu baru letak tajuk,sebab tu selalu kadang kadang aku termelalut pergi cerita benda lain. Maafkan mok cik ehh.

Aku update ni kononnye nak buat comeback la kan sebab aku sunyi dari whatsapp dan twitter mungkin blog sekali emm. Al kisahnya aku bukan tak nak ambil tahu pasal hal kawan-kawan bahkan masyarakat dunia umumnya. Sebenarnya PHONE AKU ROSAK .Aku dah caps lock agar mereka tidak mushkil akan kehilangan aku yang penuh misteri (kalau ada). Mungkin aku patut move on,aku ,mengharap jugak ada orang meseg aku tanya khabar ke apa benda, Alhamdulillah Farhan menyedari kehilangan aku. Jadi aku terdetik untuk membuat pengemuman tergempar ini. Sila buat muka terkejut cepat.

*Mula geset biola* Telefon itu tidak hidup dan tidak sedarkan dirinya sejak 10 April 2016. Dimasukkan ke dalam unit rawatan rapi icu dan dicucuk wire charger untuk membantu dia sekurang kurangnya mengeluarkan lampu menandakan dia masih berfungsi.Malangnya usaha aku gagal . Aku charge pun dia tak mau masuk . Aku membuka battery, dan letak semula. Aku ulang dan ulang dan akhirnya puan ibu menghantar kepada yang pakar takut menjadi seperti pepatah tikus membaiki labu pulak kang.

Habislah semua gambar dalam tu,tak sempat nak pindahkan dalam laptop. Oh tiada lagi bukti bahawa aku telah grad sebagai pelajar tingkatan 5 di Sekolah Kebangsaan Agama AL Irshad.

Mungkin aku tidak lagi muncul di whatsapp selama sebulan atau 2 bulan atau lebih dari itu. Oleh itu aku minta pertolongan dengan rendah diri buat rakan-rakan ku untuk mengupdate dekat aku apa-apa yang penting di twitter bukan gossip ehh tu tak payah agar aku tidak ketinggalan dan menjadi katak di bawah tempurung. And buat pembaca sekalian doakan phone aku sembuh seperti sedia kala dan kembali berkhidmat kepada aku.Sekian Terima Kasih.

note : cerita sebenarnya aku tersilap letak battery benda lain dalam phone aku ni wakakakaka. ok salah aku. i admit it .


Comments

nur zulfa said…
Kesiannya.. saya doakan phone awak cepat sembuh yea...
haha adoi cemana blh salah bateri ni... tp klu phone rosak mmg haru. benda penting kan =)
Aini Shah said…
Hi, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)
Hahaha. =D Musim HP rosak ker hape ni, HP akak pun rosak dik. Siannnnn rase. Huhuhu.
Izzaty Zaty said…
kita pun sama! taip entry dulu baru letak tajuk sebab kalau letak tajuk dulu, satgi rasa cam terikat dengan tajuk, last-last tak tau dah nak tulis apa T^T btw, semoga phone cepat pulih seperti sedaiakala! :D
Sally Samsaiman said…
semoga kembali segera la gamaknyaaa
Umie Yana said…
Sampai tersalah pasang bateri yee.. Sabar jela ;)
Ichiy Hara said…
Saya singgah sini ye awak😃

Dah kenapa ramai sgt concern dgn phone hg rosak ni😒

Epic kisah ni.....
Aku Sebuah Phone
Ichiy Hara said…
Oh ya dunt worry once u phone has recovered or u get a new phone we ll send those grad photos to u again. No prob👌
Mazni Munawar said…
sakit hati bila phone rosak, gamba tak sempat nak diselamatkan. huhu
miss fifi said…
ah, saya pun sama hrtu..phone rosak, habis semua gamba huhu

D' Followers

D' Chatter

Popular Posts