#CleverMuslims

Assalamualaikum, hai. Memandangkan penulisan aku nampaknya seperti tenggelam timbul (macam nak keluar ,tak nak keluar je) dan semakin hambar maka kini aku dalam proses memupuk minat untuk membaca. Aku mendapati bidang penulisan ini takkan berhasil tanpa ilmu pengetahuan umpama burung kakak tua yang berbicara tanpa memahami apa yang dibicarakan. Hadirin hadirat tonggak bangsa dan agama*ini satu doa ye anaks anaks*, cintailah ilmu . Kerana ilmulah yang membezakan orang jahilliah dan orang islam yang benar benar mengamalkan perintah Allah dan menyokong sepenuhnya perjuangan rasulullah.

Allah Swt berfirman:

وَمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا لَعِبٌ وَلَهْوٌ ۖ وَلَلدَّارُ الْآخِرَةُ خَيْرٌ لِّلَّذِينَ يَتَّقُونَ ۗ أَفَلَا تَعْقِلُونَ

“Dan tiadalah kehidupan dunia ini, selain dari main-main dan senda gurau belaka, dan sungguh kampung akhirat iti lebih baik bagi orang-orang yang bertakwa. Maka tidakkah kalian memahaminya?” (QS. Al An’am 32)

Kita boleh rebut ilmu duniawi, masuk clever girl , clecer man. Alangkah ruginya hanya berjaya di dunia tapi di akhirat merana. Adakah kita menyangka azab Allah itu hanya gurauan semata-mata? Allahu .Sama-samalah KITA memperbaiki diri, semak balik sejauh mana kita mengenal islam.

SUATU HARI NANTI KITA AKAN KEMBALI KEPADANYA

Note
: Bukan kerana kita Islam itu sempurna. Tapi kerana Islamlah ,kita sempurna.

Comments

BELLA NIS said…
wahhh isma ni pandai berfalsafah ye :D
Anonymous said…
tq share ni
Aqilah Azmi said…
THANK U SO MUCH SHARE NI :)
MAY ALLAH REWARD U IN MANY UNEXPLAINABLE WAYS.
<3
Yeayyy dapat jawab beberapa soalan dengan betul! :D Hihi entry bagus!

D' Followers

D' Chatter

Popular Posts