MATRICULATION ? KEDAH ?


awkward hai and Assalamualaikum to all people out there and what i'm doing here? Wow i'm sitting in front of my laptop and typing something like dejavu. Wake me up guys . Wake me up( please make slow motion voice)

*breathing in*
*breathing out*

im willing to help and shares pengalaman aku as matriculation student (EX)
THIS IS SECOND POST YANG AKU TYPE ABOUT MATRIC!POST SEBELUMNI TAK TERSAVE SEBAB INTERNET LAMBAT THEN TERPADAM MACAM TU JA /T-T SOB SOB

Aku dulu awal-awal mintak matrik sebab kawan-kawan semua mintak and i have zero weh zero knowledge about matric padahal matric penang dekat gila dengan sekolah aku.Actually aku dapat je upu but korang kena fikir panjang

Faktor course,korang boleh bawak ke tak,macam aku,aku dapat diploma sains gunaan and its freakingggg kau kena hebat kimia and aku punya kimia dulu pun payah gila nak dapat lulus like tenggelam timbul,time spm je ok dik oiii

Kos tambang pergi balik,aku dapat uitm kuala pilah dekat negeri 9 and jauh sangat daripada penang .Aku anak tunggal,of course la my mom taknak berjauhan dengan aku ihik.Tambang mahal ,aku bukan orang senang ok

so aku dengar cakap mak aku,pilih matrik and macam korang,i start to google around to know apa benda matrik ni and changlun?(actually aku mintak matric Penang first tapi dapat Kedah) mende tu weh ? dalam hutan ka?
and of course korang akan dengar banyak oramg mengatakan yang

Matrik ni susah
Matrik ni payah nak masuk u
Matrik ni penat
Matrik ni kolej je
Matrik ni Matrik nu

lets serapkan positivity dalam minda korang

matrik ada elaun
matrik can be setahun je(fast track)
matric  study lagi advance daripada asasi
yuran matrik setiap sem murah
muet buat dekat matrik je
makanan murah
matrik,asasi,stpm sama ja baju formal ke kelas
peluang untuk dapat sambung degree sangat cerah sebab korang ambil pure sains like kimia ,bio,fizik and ada tambahan computer sains

aku merupakan bekas pelajar di Matrik Kedah bukan tenikal tau,sebab dekat Kedah ada 2 Matrikulasi so  aku akan share serba sedikit how my life have been in Matriculation

Kelas memang tiap-tiap hari pukul 8 and kalau bernasib baik kelas cancel last minute tapi sangat jarang cancel ok.Aku orentasi waktu bulan puasa so takde kena lari-lari,banyak duduk dan dengar je,part yang paling best bila ada sharing talk daripada lecture matrik.Kitaorang dipecahkan into severals group.Satu group around 10 to 13 people and sumpah first impression aku dekat lecture matric diorang sangat-sangat baik and willing to help. Bayangkan orang yang bawak kitaorang to show around places in matric ialah lecturer sendiri like wow so baik weh!




katil credit to ANA sebab cantik sangat
satu bilik 4 orang je ok and tandas ada setiap aras


locker besaq ok(you can see kuih raya my mom force me to bring untuk sahur hahahah)


rak buku,meja study,lampu lengkap tip top skrap pap pap pum pap



masjid 2 tingkat dijamin selesa guys,solat jumaat tak payah  keluar jauh-jauh and block lelaki sebelah masjid je,dekat cehh orang kedah kata :)



petang-petang pergi la bersenam kayuh besikal,free je guys



aku selalu jogging jugak pagi-pagi,sorang-sorang pun selalu and the picture pagi pagi lawa sangat subbahanaAllah

padang semua lemgkap ok,kayak ada tapi tulaa tasek emm emm tasek darul aman adala

and tempat bersukan fav aku ialah


team!

mak kata kena belajar tinggi-tinggi
squash guys!!! sumpah best kalau pandai main,aku masih belajar,tak pro lagi pun but puas!!

squash merupakan new permainan yang aku berjaya explore(aku ko k squash!!) and i really love it!! try it guys!

store sukan,semua permainan ada,permanan anjing yang baling piring tu,tenis(hentam ja) ,badminton semua aku main


belatih muet dengan gigih uhuk uhuk kena amik gambar,sir suruh sebagai bukti kami berlatih


MUET FOR LIFE!


buat kolam cinta awak dan saya? takdelah ..ni pertandingan kolam amd dapat johan guys!! congrats syahira and the geng

double ong,classmate i dengan kuliah mate? pun nama ong jugak,Manyak Ong meh!
aku handle untuk paper cuttimg senang je,nak belajar dengan i pm ok

bakal zaujah awak? hahaahah time ni masuk nasyid 



roommates!!last day,esok tu aku nak exam fizik sempat lagi photoshoot perform tak perform
nasib gambar lawa


photoshoot lagi hehehehehe ingat life matrik hadap buku je ke

K2S2TI


THE END,eh jab lagi satu


I AM OFFICIALLY ALUMNAI FOR MATRICULATION BATCH 2016-2017

Comments

Ichiy Hara said…
your post makes me question myself aku buat apa kat asasi dulu T.T

tak gitau pon hang masuk nasyid???!!!!
Sabrina SA said…
hahhaha that last picture xD congrats dah habis matriks!!
Cuya said…
http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2018/08/hobi-zaman-kanak-kanak-sehingga-dewasa.html

singgah sini
Lisa Han said…
hahaha actually dulu pun i lembab gila kimia, pastu tetiba masuk degree dapat course kimia terkejut bak hang xD hahaha tapi boleh dah bawak sikit-sikit. anyway, i think matriculation life is the bestttt so far. i really miss matric life because we'all were so satu kepala back then :')

D' Followers

D' Chatter

Popular Posts