Ramadhan 2021

by - April 23, 2021

 Assalamualaikum, alhamdulillah dapat dipertemukan dalam bulan yang mulia. Dapat sahur dekat rumah dengan puan ibu. First sahur, my mom dah siap-siap masak, but biasalah hari first, tekak tak boleh nak telan nasi sangat.

Puan ibu be like: "Adik tahan ka ni...makan sikit sangat"
Me : " Maa,im 23 already" 😅😂

Alhamdullilah this year ada bazzar and my favorite bazar mestilah bazar Desa Murni. There are verity of foods and drinks. Diorang dah ubah location dan tempat bazar tu 2 kali ganda besar ya. Waktu first time jejak pun tak mampu eden nak pusing habis. First day puasa, alhamdullilah dapat beli nasi daging padahal nasi daging tu buka je sepanjang hari even tak Ramadhan tapi the feeling makan nasi daging waktu Ramadhan lain maciam.

Live update, sekarang dah start semester baru, still online. Alhamdulillah jadual okay, just hari isnin je kelas 4 jam straight ye, mau tak kematu belakang. Kalau baring tu emm.... ke bulan bintang la kita.

Ramadhan tahun ni seperti biasa, ingin perbanyakkan ibadah dan harapnya istiqamah. 

"Carilah dari apa yang telah dianugerahkan Allah kepadamu untuk kebahagian negeri akhirat, dan janganlah kamu lupa bahagianmu di dunia.."(Surah Al Qasas 28:77)

Yang membawa maksud, saat kita mengejar dunia, akhirat jangan diabaikan. This is Ramadhan,

THE MONTH OF BLESSING👐

THE MONTH OF FORGIVING💓

THE MONTH OF QURAN💟

THE MONTH OF MERCY👀

dan semua amal ibadat akan DIGANDAKAN PAHALA

Marilah kita merebut peluang ini, semoga Ramadhan ini lebih baik daripada Ramadhan yang lalu. Jangan lupa bayar zakat okay😊 Selamat berpuasa, Ramadhan korang macam mana?


You May Also Like

4 comments